Сумщина готується до навчального року в умовах адаптивного карантину

17.08.2020

У 2020/2021 навчальному році на Сумщині будуть функціонувати 408 закладів загальної середньої освіти з учнівським контингентом 97 500 осіб.

Місцевими органами управління освітою вжито заходів щодо виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 № 42 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» у частині забезпечення закладів освіти пірометрами, засобами індивідуального захисту, засобами дезінфекції, антисептиками тощо.

Станом на 17 серпня для закладів освіти придбано 470 пірометрів на суму 796,4 тис. гривень, засобів індивідуального захисту понад 93,5 тисяч одиниць (індивідуальні захисні маски, окуляри, захисні щитки для працівників харчоблоків, рукавички тощо) на суму 663,2 тис. гривень, засоби дезінфекції та антисептики на суму 1 149,8 тис. гривень. Про це повідомляє Департамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

Найкраще проведено роботу в Білопільській та Кролевецькій міських об’єднаних територіальних громадах, Краснопільській, Кириківській, Липоводолинській, Миколаївській Білопільського району селищних об’єднаних територіальних громадах, Комишанській, Річківській, Чернеччинській сільських міських об’єднаних територіальних громадах.

У період із 12 до 25 серпня здійснюється комісійне обстеження щодо готовності закладів загальної середньої освіти до нового навчального року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: