Третина безробітних на Сумщині — молодь до 35 років

18.08.2020

За інформацією Сумського обласного центру зайнятості з початку року, станом на 1 серпня, статус безробітного мали 11,2 тис. молодих людей віком до 35 років (30% від загальної кількості безробітних), з яких 9,7 тис. отримували допомогу по безробіттю.

Майже 80% із цієї категорії безробітних до реєстрації у службі зайнятості мали професійний досвід. Із них 23% раніше працювали в оптовій та роздрібній торгівлі; 20% — у державному управлінні й обороні; 12% — у переробній промисловості; 9% — у сільському,  лісовому  та рибному господарстві; 6% — уу галузях охорони здоров’я та надання соціальної допомоги; по 4% у сферах транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності, освіті; 3% — працювали у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування. Решта громадян із різних причин не була зайнята більше 1 року або відносилась до випускників навчальних закладів різних типів, що не мали професійного досвіду.

«Дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили на ринку праці області – одна з головних проблем при вирішенні проблеми працевлаштування безробітних, зокрема молоді», — зазначив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

За його словами, з початку 2020 року (станом на 1 серпня) за сприяння обласної служби зайнятості знайшли роботу 2,8 тис. молодих осіб, із них 768 — до набуття статусу безробітного. Профорієнтаційними послугами за вказаний період було охоплено 4,6 тис. безробітних та 1,4 тис. осіб, які навчаються у навчальних закладах.

Сумською обласною службою зайнятості за 7 місяців поточного року на замовлення роботодавців здійснено професійне навчання 405 безробітних у віці до 35 років. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 298 осіб із числа молоді (21% від загальної кількості залучених безробітних). Роботи організовувалися за наступними напрямками: допомога сім’ям учасників АТО (ООС); супровід інвалідів по зору; роботи на об’єктах соціальної сфери; відбудова історичних пам’яток; впорядкування місць поховань.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: