ТОП-5 страв корисного фастфуду

19.08.2020

Фастфуд — це зазвичай високалорійні страви, багаті трансжирами та вуглеводами. Більшість із них готують із напівфабрикатів, склад яких залишається загадкою. Однак швидка їжа може бути навіть корисною та низькокалорійною.

Які корисні страви можна з’їсти на вулиці?

Асортимент фастфуду розширюється, бажаючих харчуватися здоровою їжею стає дедалі більше. Сьогодні в якості здорового перекусу на вулиці можна купити такі страви:

WOK-лапша;

салат;

сендвічі;

млинці;

смузі.

Страви WOK популярні в усьому світі, оскільки швидко готуються та містять цілу низку корисних інгредієнтів. На https://pizzahouse.ua/products/wok/ можна обрати різні види китайської лапші або рису з м’ясом, морепродуктами, овочами. Готуються вони в спеціальній глибокій сковорідці під впливом дуже високої температури та постійно переміщуються. Сковорідка-вок дозволяє готувати без олії, а гречана або бобова лапша у поєднанні з овочами та м’ясом —  повноцінний обід, багатий білками та вітамінами. 

До страв фастфуду доєдналися салати, які сьогодні можна купити на вулиці. Соус до них подається в окремій ємності, тому його можна не використовувати або замінити олією. Майонез принесе лише зайві калорії, а оливкова олія допоможе засвоїти максимум мікроелементів із овочів. М’ясо, риба, яйця слугуватимуть джерелами білків та надовго подарують відчуття ситості.  

Млинці та сендвічі також можна купити в будь-якому кафе. Щоб ці страви залишалися смачними та стали ще й корисними, обирайте варіанти з цільнозерновим хлібом або лавашем, млинці з цільнозернового борошна. Щодо начинки, то краще замінити свинину куркою, солоні овочі свіжими, відмовитися від майонезів та соусів.

Смузі — модний та корисний коктейль

Смузі — коктейль із подрібнених у блендері овочів та фруктів. У такому вигляді вони добре перетравлюються за засвоюються. Завдяки великій кількості інгредієнтів можна непомітно згодувати самому собі овоч або фрукт, який ви б не з’їли окремо. Головне, не додавати до страви цукор, вершки та інші калорійні додатки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: