Тетяна Рябуха: «Необхідно терміново організувати закупку масок та антисептиків у сумські школи»

19.08.2020

Сьогодні, 19 серпня, народний депутат від «Слуги народу» Тетяна Рябуха взяла участь у сесії Сумської міської ради, піднявши на ній термінове питання виділення коштів на забезпечення навчального процесу в сумських школах. Свою позицію, доведену до відома депутатів, вона виклала на сторінці у Фейсбуці:

«Міністерством охорони здоров’я були розроблені тимчасові рекомендації щодо організації та протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину. Ці рекомендації затверджені постановою головного санітарного лікаря країни.

Уже зрозуміло, що карантинні заходи триватимуть і надалі, тому нам потрібно готуватися виконувати вимоги даного документу – зокрема, забезпечити працівників закладів захисними масками, з розрахунку одна маска — на три години роботи. Також школи мають бути забезпечені антисептичними засобами для обробки рук та дезінфекції поверхонь.

Є два шляхи вирішення таких проблем: виділити бюджетні кошти або змусити керівників шкіл шукати гроші в батьківських кишенях. Другий варіант я вважаю неприйнятним. Тому прошу колег внести в порядок денний, терміново розглянути і затвердити рішення про виділення коштів на придбання індивідуальних захисних засобів та антисептиків для закладів освіти та, за можливості, і для дітей, згідно з розрахунками департаменту фінансів.

Це – проблема, яку необхідно вирішити негайно, адже до початку занять залишилося менше двох тижнів, а кошти ще потрібно перерахувати, та організувати безпосередню закупку масок та антисептиків.

Важливо не лише прийняти рішення про виділення коштів, а й тримати на контролі процес їх використання, аби на проблемі не нажилися охочі.

Сподіваюся на підтримку депутатів, адже це питання безпеки наших дітей!».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: