У Глухові на Covid-19 захворіла медсестра

19.08.2020

У Глухові останнім часом, особливо після швидкого одужання останніх інфікованих, ніщо не нагадувало про епідемію. Люди настільки «не вірять» у Covid–19, що маски вже давно ніхто не носить, здебільшого ними прикривають бороди у магазинах.

І раптом 18 серпня у Глухові після кількатижневого затишшя підтвердився новий випадок Covid–19. Захворіла 57-річна медсестра міського Центру первинної медико-санітарної допомоги. У хворої виявили пневмонію, поки госпіталізації вона не потребує, перебуває вдома.

Як стало відомо, жінка багато контактувала з медперсоналом та пацієнтами, деякий час працювала у кабінеті щеплень, оглядала відвідувачів на посту при вході, сиділа на прийомі разом з лікарем. Звісно, люди стурбовані, у розпалі сезон медоглядів.

Але небезпека насправді може підстерігати скрізь! Ніхто вже не задумується, що будь-яка хвора людина може стояти поряд у магазині чи церкві, сидіти у маршрутці, зайняти чергу в аптеці чи у банку. Тому карантин ніхто не відміняв, масковий режим і соціальне дистанціювання – теж, миття рук і дезінфекція мають бути звичкою.

Наразі частина працівників, які близько спілкувалися з хворою, пішли на самоізоляцію.

– Контактні особи будуть обстежені методом ПЛР, зроблений відбір біологічних зразків та відправлено у вірусологічну обласну лабораторію. Заклад працюватиме у звичайному режимі. Працівниця перебувала в засобах захисту, на робочому місці у неї ознак захворювання не було, вони з’явилися вже наступного дня, – прокоментувала головний лікар Глухівського ЦПМСД Лариса Федоряко.

Нагадаємо, станом на сьогодні в області виявлено 1023 випадки COVID-19 (+57 за добу).

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: