Три мільйони — на маски та дезінфектори. Депутати в Сумах внесли зміни до бюджету міста

20.08.2020

Депутати Сумської міськради 19 серпня внесли зміни до бюджету на 2020 рік та запланували 3 мільйони гривень для шкіл, аби ті розпочали навчальний процес в умовах пандемії. Гроші мають піти на антисептичні засоби, маски для працівників та термометри, повідомляє «Суспільне».

Директорка сумської школи №4 Тетяна Волкова показує частину деззасобів, рукавичок та паперових рушників, які вони придбали до 1 вересня. Каже, що запасу вистачить тільки на перші два навчальні тижні.

«Якщо порахувати, що на одну дитину на день треба 5 мл антисептика і 5 мл рідкого мила, я тільки зараз кажу про учнів, а у нас вчителів і учнів більше 500, то в загальній кількості можна порахувати, що на день близько 25 л треба і антисептика, і рідкого мила. Такої кількості в нас, звичайно немає», — говорить Тетяна Волкова.

За словами директорки, перелік необхідного подавали ще у липні.»Не вистачає одноразових рушників, у нас немає УФ-лампи. Тільки є в медичному кабінеті, яка стаціонарна. Ми їх замовили 5, тобто і на цю, і на початкову школу. Далі, ми замовляли і антисептики, замовляли і рідке мило, і рукавички», — розповідає директорка.

«Наші ПТУ з 1.09 переходять фінансуватися з обласного бюджету. І так як ми в обласний бюджет відшкодовувати будемо тільки за учнів міста Суми, у нас відбулася певна економія. Ми знімаємо з ПТУ 1,5 млн. Це не освітянські гроші. Решту 1,5 млн, які ми пропонуємо направити на заходи по ковіду, ми знімаємо з тепла», — розповіла директорка департаменту фінансів Сумскої міської ради Світлана Липова.

Три мільйони, про які йдеться, – це тільки четверта частина від потреби шкіл до кінця 2020 року, говорить начальниця міського управління освіти і науки Антоніна Данильченко.

«Якщо ми залишаємося у зеленій зоні і нам не треба додатково виконувати вимоги головного санітарного лікаря, починаючи, наприклад, від щитків, то нам на вересень треба 3 млн грн. Кошти ці будуть використані саме на маски, на деззасоби, на пірометри обов’язково, тому що не в усіх закладах вони є», — розповіла Данильченко.

Проголосувати за зміни з першого разу не вдалося, не вистачило голосів. Після перемовин голів фракцій з міським головою, останній підтримує пропозицію депутатів зняти 1,5 млн грн з ремонту підземного переходу по вул. Героїв Сумщини замість грошей, зекономлених на тарифах. «За» проголосували 29 депутатів з 34-ох. Троє утримались, двоє не голосували.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: