Помер собака, в якого стріляли на Сумщині: подробиці події

20.08.2020

У Глухові місцеві обвинувачують підприємця у жорстокому вбивстві пса і небезпечній стрілянині попід вікнами.

Справжня драма розігралася у дворі триповерхового будинку по вулиці Спаській у Глухові. Близько одинадцятої години вечора мешканці почули гучний постріл поблизу дому, стривожені повибігали на вулицю. Як виявилося, хтось підстрелив одного з дворових собак, яких завжди підгодовували місцеві.

– Я почула, як пес жалісно скавчав, подумала, що це почали масово відстрілювати наших собак, тому почала затягувати їх до під’їзду. Це було справжнє жахіття, діти полякалися, сусіди не розуміли, що коїться. Мало того, що вистачило жорстокості вбити тварину, так ще ось так безпечно стріляти зі зброї прямо у дворі, де мешкають люди. А якби не дай Бог когось зачепило? – розповідає Оксана.

Люди викликали поліцію. Поблизу магазину, що поряд з домом, знайшли калюжу крові та гільзи, самої ж собаки ніде не було. Люди тільки через три години знайшли напівживого пораненого бідолаху. Викликали до нього ветеринара, який наколов знеболюючим та зупинив кров. Втім, оперувати чотирилапого у Глухові не взялися, тож домовились відправити до Шостки, але врятувати його не вдалося. За попередніми висновками ветеринара, стріляли впритул, скоріше, цілилися в голову. Та куля потрапила у передпліччя, повністю роздробивши суглоб та кістки.

Ситуація не лише обурила містян, а й добряче налякала. Справа в тому, що у їхньому дворі жило п’ятеро безпритульних собак. Їм зробили будки, люди щодня їх підгодовували.

– Сусіди ставилися до цього нормально, бо песики спокійні, нікого не кусали. Прибилися вони до нас самі, а просто по-людськи їх стало шкода. Простерилізували, одягли ошийники, привили від сказу. З ними граються наші діти. Навіть, якби щось і трапилося, то хіба можна таким жорстоким способом вирішувати цю проблему та вбивати собаку, – ділиться Світлана.

Мешканці будинку підозрюють у розправі чоловіка власниці сусіднього магазину. Розповідають, що бачили, як того дня один собака кинувся на його сина. Також запримітили, що чоловік попри пізній час у той вечір затримався на роботі. Виклали гнівний пост у соцмережах. Тема зачепила містян, під нею написано сотні коментарів, переважна більшість засуджують чоловіка, є навіть з прокльонами.

Журналісти зустрілися з Олександром Тропіним особисто. Він свою провину категорично заперечує. Каже, що в той вечір дійсно був у магазині разом зі своїм товаришем допізна. І коли вони почули постріл, теж швидко вискочили на поріг. У нього вдома зранку поліцейські вилучили мисливську рушницю. Зброя у нього зареєстровано, зберігалася у сейфі.

Не заперечує, що колись просив жінок, які доглядають собак, не годувати їх поблизу магазину, бо тварини тоді кидаються на покупців. Але ніколи скандалів чи сварок з цього приводу не було. Стверджує, що не наважився б стріляти в собак. Після обвинувачень у фейсбуці змушений постійно виправдовуватись. Впевнений, що у цих песиків і без нього було чимало ворогів серед місцевих, бо не раз кидалися на людей.

Дружина Олександра теж іде на контакт із журналістами. Говорить, що сина дійсно вкусив собака, але вони як ніхто інший були зацікавлені у тому, щоб пес жив: треба було за ним спостерігати, чи не було у нього сказу. І той пес зараз прекрасно себе почуває, адже вбили іншого.

Як прокоментував начальник Глухівського відділу поліції Сергій Буханістий, відкрито кримінальне провадження за ст. 299 ККУ «Жорстке поводження з тваринами», проводяться слідчі дії. Тож сьогодні всі чекають висновків балістичної експертизи, яка має показати, чи стріляла рушниця підприємця.

Якщо ні, то треба буде прикласти великі зусилля, щоб знайти нічного стрільця.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: