Чим КП «Міськводоканал» знезаражує воду?

21.08.2020

За інформацією директора КП «Міськводоканал» Анатолія САГАЧА, комунальне підприємство почало використовувати гіпохлорит натрію при знезараженні стічної води на міських очисних спорудах. Це ефективна заміна рідкого хлору, яка є малотоксичною та значно безпечнішою у використанні, а заразом має широкий спектр дії на патогенні мікроорганізми (хвороботворні бактерії, грибкові інфекції).

Щоб реалізувати дану ідею КП «Міськводоканал» замовило розробку проєктно-кошторисної документації за власні кошти. Потому, у 2018 році Суми подали заявку на співфінансування проєкту «Реконструкція хлорного господарства на очисних спорудах м. Суми з переведенням на гіпохлорит натрію» відповідно до положень Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України» на 2011–2020 роки.

Так, уже в 2019 році за рахунок коштів державного та міського бюджетів (загальна сума – понад 2,5 млн грн., обсяг співфінансування з міського бюджету склав 10,5%) було завершено будівельно-монтажні роботи, встановлено необхідне обладнання і здійснені пусконалагоджувальні роботи, після чого об’єкт був уведений в експлуатацію.

Окрім новітнього механізму знезараження стічних вод на КП «Міськводоканал» також опікуються якісною біологічною очисткою, яка є основною і проходить в аеротенках за допомогою активного мулу і аерації. Для цього підприємство розпочало заміну аераційної системи та запірної арматури на міських очисних спорудах за кошти виділені з міського бюджету у сумі 1,7 млн гривень. Наразі бригада працівників зосереджена на ділянці технологічного трубопроводу системи аерації аеротенків №5 та №6.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: