Поліція розшукує аферисток, які обдурили двох жительок області

21.08.2020

Двадцять три тисячі гривень «поклали у кишеню» шахраї, скориставшись довірою літніх жінок. Одна із потерпілих втрапила у вже відому схему аферистів «Ваш син скоїв ДТП», інша ж обміняла справжні купюри на сувенірні.

До Шосткинського відділу поліції із заявою про злочин звернулась 88-річна пенсіонерка. Вона розповіла поліцейським: коли вона відпочивала на лавці біля свого будинку, до неї підійшла невідома жінка та запропонувала купити меду. Запропонована нею ціна бабусю цілком влаштувала, тож вона попрямувала до будинку за гаманцем, у якому знаходилась чимала сума. Очевидно, «продавчиня» побачила гроші, оскільки попросила стареньку їх роздивитися. Після чого зробила висновок, що гроші начебто «старого зразка», і їх необхідно терміново обміняти на нові. Дама люб‘язно запропонувала свою допомогу: мовляв, вона може просто зараз обміняти готівку, і літня жінка, не роздумуючи, віддала їй всі свої заощадження, отримавши натомість пачку новеньких банкнот.

Уже пізніше, намагаючись розплатитися цими «грошима» у місцевій крамниці, старенька зрозуміла, що стала жертвою аферистки. Адміністраторка магазину пояснила, що насправді такі купюри не є банківськими квитками, а являються звичайними сувенірними папірцями.

Ще однією жертвою шахраїв стала 60-річна мешканка Тростянецького району. Як розповіла потерпіла, ввечері на її мобільний зателефонувала невідома жінка, яка назвалась співробітником поліції. Співрозмовниця повідомила стурбованій тростянчанці, що начебто її син скоїв дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої постраждала дитина.  І запропонувала «вирішити» питання щодо уникнення чоловіком кримінальної відповідальності, назвавши «ціну» у 35 000 гривень. Розгублена мати відповіла, що в неї є лише 10 000 гривень. Співрозмовниця погодилася на ці кошти та детально пояснила, як і на який рахунок слід переказати гроші. Жінка виконала всі інструкції так званої «поліціянтки», і зрозуміла, що стала жертвою аферистів лише тоді, коли сама подзвонила сину.

В поліції за обома фактами поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». У рамках досудового розслідування яких проводяться заходи з метою встановлення та затримання зловмисниць.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: