Освітяни Сумщини провели селекторну нараду щодо підготовки до навчального року

21.08.2020

Департаментом освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації 21.08.2020 проведено у форматі Zoom-конференції відеоселекторну нараду з керівниками органів управління освітою з питань підготовки закладів освіти до нового 2020/2021 навчального року

Під час наради обговорено питання доставки підручників, проведення робіт на об’єктах «Велике будівництво» та забезпечення роботи закладів освіти в умовах карантину.

Очільниця освіти області Вікторія ГРОБОВА акцентувала увагу, що навчальний рік розпочнеться в умовах адаптивного карантину. У зв’язку з цим визначено пріоритети, серед яких важливе місце займає забезпечення учнів закладів загальної середньої освіти підручниками за новими освітніми програмами. Керівникам органів управління освітою необхідно організувати доставку і отримання підручників та посібників за рахунок коштів місцевого бюджету протягом 15-ти календарних днів з дня надходження та внести їх розподіл до програмного забезпечення «КУРС:Школа».

Вікторія Гробова особливу увагу приділила реалізації проєкту «Велике будівництво», а саме питанню вчасного використання коштів державного бюджету, обговоренню термінів завершення робіт та зобов’язала керівників органів управління освітою постійно тримати на контролі виконання графіків робіт на об’єктах.

Керівник Департаменту освіти і науки акцентувала увагу на забезпеченні закладів освіти області необхідними засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами для обробки рук та обробки поверхонь та пірометрами відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України № 42 від 30.07.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період в зв’язку поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19)».

За результатами проведення наради керівникам органів управління освітою та закладів освіти дано доручення щодо вжиття дієвих заходів для організованого початку 2020/2021 навчального року в умовах адаптивного карантину та використання коштів державного бюджету.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: