Жителі Великої Чернеччини скаржаться на проблеми із транспортом

21.08.2020

Із села Велика Чернеччина важко дістатися міста та повернутися назад. Так розповідають люди, які там мешкають. За їх словами, водії автобусів беруть людей тільки за кількістю сидячих місць. Аби сісти в автобус, люди йдуть пішки до кінцевої зупинки.

Село знаходиться за 12 кілометрів від міста Суми. Сюди курсують автобуси та маршрутки №161. Мешканка села Оксана Овчарова говорить, що доїхати до міста складно – транспорту не вистачає, а під час карантину водії беруть тільки сидячих пасажирів.

Жителька села Наталя Совенко поспышає на зупинку і розповідає, що виходить з дому о 7.50, щоб добігти до зупинки, бо на тій зупинці, що ближче до її дому, автобус може вже не зупинитися. “20 хвилин додатково, щоб мені сюди дійти без урахування, що дитина не в школу ходить. А як піде школа, я взагалі не знаю. Студенти, ніхто не задумається, що студенти, абітурієнти будуть їздити. Взагалі ніхто не задумується”, – говорить Наталя.

Розклад руху автобусів затверджують в обласному департаменті розвитку інфраструктури, говорить його директор Володимир Дудченко. Згідно з договором, перевізник має здійснювати 25 рейсів у будні дні, та 24 – у святкові та вихідні, передає «Суспільне».

“Я не чув такої проблеми, вони до нас не зверталися, що їм не вистачає там транспорту. Там йде маса автобусів мимо. Є чіткий розклад руху, який повинен виконуватися, і ми наголошуємо, перевіряємо, вживаємо заходи, якщо він не виконується. Заходи впливу, запрошуємо сюди перевізника, доводимо йому до відома ті звернення, які надходять до нас і письмово його попереджаємо про безумовне затримання розкладу руху затвердженого”, – розповідає Дудченко.

Конкурс з перевезення пасажирів на автобусному маршруті “Суми – Велика Чернеччина” у 2019 році виграло товариство “СНД-Автотранс”. За словами Володимира Дудченка, у перевізника два автобуси. Також через Велику Чернеччину до села Вільшанка курсують автобуси перевізника Коваленка.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: