Для вул. Криничної розроблять ДПТ

23.08.2020

Досить часто сумські депутати не голосують за ті чи інші питання, бо сумніваються: чи піде позитивне рішення на користь. Так було і з проектом рішення про розробку містобудівної документації «Детальний план території на земельній ділянці на вул. Криничній, 8, в Сумах».

За словами представника міськуправління архітектури Олександра Фролова на одному із засідань депутатської комісії з землі, народні обранці сумнівалися: навіщо потрібен ДПТ, якщо там стоїть паркан і кіоск? «Але, щоб нормально цю територію упорядкувати, теж потрібен детальний план. Проектант повинен сказати, що можна розміщувати в цій зоні. Звичайно, депутати сумніваються — мовляв, знову з’являться житлові будинки… Але іншого виходу немає», — пояснив він.

Тоді начальник міськуправління земельних відносин Анна Стегній уточнила: «Чи можна зону Р-3 (рекреація) через розробку ДПТ поміняти на інший варіант?»

— Там, де знаходиться павільйон, можна щось розмістити, але не житловий будинок. Та й усе інше — рекреаційна зона. Щоб поміняти зону, треба вносити зміни в генеральний план розвитку міста. ДПТ — це тільки уточнююча документація. Я взагалі вважаю: чим більше у нас буде ДПТ, тим буде більше порядку в забудові, — зазначив Фролов.

У підсумку комісія підтримала архітектора. А 29 липня і Сумська міськрада прийняла рішення розробити ДПТ на ділянці в районі Криничної — з метою уточнення положень генплану Сум, визначення планувальної організації та параметрів забудови. ДПТ буде розроблятися для ділянки на Криничній, 8, та прилеглої до нього території площею 6 га. Замовником документації стане міськуправління архітектури. Фінансувати розробку ДПТ доведеться, мабуть, ініціаторам даного питання. Так як у проекті рішення туманно сказано: «фінансування робіт організувати з джерел, не заборонених законодавством».

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: