У Сумах п’яний водій пропонував патрульним хабар

23.08.2020

Патрулюючи вулицю Привокзальну, інспектори зупинили автомобіль Renault Dokker, водій якого рухався з порушенням правил дорожнього руху. Повідомивши причину зупинки, вартові порядку зрозуміли, що 40-річний водій має ознаки алкогольного сп’яніння.

Керманич у присутності свідків категорично відмовився проходити огляд на місці зупинки, але забажав зробити це в закладі охорони здоров’я. Однак у самій лікарні чоловік також відмовився проходити огляд. Натомість він почав пропонувати охоронцям порядку вирішити питання про непритягнення його до адміністративної відповідальності. 5000 гривень — саме стільки водій транспортного засобу запропонував патрульним. Інспектори попередили чоловіка про відповідальність, але він не зважав та наполягав на своєму.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди патрульні викликали слідчо-оперативну групу Сумського відділу поліції. Слідчими розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

Не обійшлося й без адміністративного матеріалу. За відмову від проходження огляду на стан сп’яніння на керманича інспектори склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП та відсторонили його від керування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: