Вихідні в Сумах: прогулянка в кампусі аграрного університету

24.08.2020

Як проходить ваш серпень, встигаєте відпочивати? Чудова пропозиція для прогулянки на вихідних — кампус Сумського національного аграрного університету.

Величезна територія

Університет розташовується на вулиці Герасима Кондратьєва 160 та має площу в 36,5 гектарів. Щоб уявити скільки це, порівняємо його з площею міського парку культури та відпочинку імені Кожедуба, який займає приблизно 14 гектарів. Тобто кампус майже втричі більший за парк.

Кампус складається з понад 20-ти будівель: гуртожитки, лабораторії, навчальні корпуси, два спортивні майданчики для бігу та футболу, навчальні полігони для вирощування культур й критий майданчик для аграрної техніки.

Що тут можна знайти

У першу чергу тут дуже тихо та спокійно. Усе через те, що район, в якому розташовується університет, — спальний. По вечорах цією територією гуляють батьки з маленькими дітьми, вчать їх кататися на велосипеді чи самокаті — тут відсутні автомобільний трафік та метушня. Для вечірнього відпочинку є багато лавок, на яких можна присісти та спробувати зупинити час.

Кампус СНАУ багатий на незліченну кількість різних рослин. Ви побачите декоративні або плодові дерева, кущі та рослини, які прикрашають територію. До речі, стежки кампусу схожі на нескладний лабіринт, в якому хочеться загубитися та дослідити кожен об’єкт. Наприклад берізки, які ростуть у формі парасолі та сховають вас від сонця. Вони знаходяться на парадній алеї ліворуч.

Не поспішайте гортати фотографії, ось вам детальніше світлини цього квітучого кампусу.

На цих фотографіях видно передню частину університету. А ось і територія біля гуртожитків, стадіону та глибинка кампусу.

Як розібратися що та де розташовується

Одразу на парадному вході до університету вас зустріне інформаційний знак, на якому зображено схему усієї території кампусу. На ній є 16 об’єктів, які позначено на панорамній світлині та мають виноски з назвами.

Також є схема з розташуванням різних видів дерев у дендрарії за головним корпусом.

Щоб дослідити всю територію та прискіпливо роздивитися рослини — може піти цілий день. Тож плануйте свій вихідний та виділіть кілька годин, щоб насолодитися красивими краєвидами та різноманіттям рослинного світу.

У цьому районі відсутні розваги, тераси чи популярні заклади. Тому продовжити свій вихідний можна діставшися до центру.

cukr.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: