Роман Грищенко: «Підняття мінімальної заробітної плати дозволить покращити якість життя працюючих людей»

25.08.2020

25 серпня Верховна Рада Україна підтримала в цілому ініційоване Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік». Проєктом передбачено поетапне збільшення мінімальної заробітної плати та встановлення її з 1 вересня у розмірі 5 000 гривень (зростання на 5,9 %).

«Впевнений, це дуже важливе рішення, — прокоментував зазначений законопроєкт голова Сумської облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО. —  Насамперед, підвищення мінімальної заробітної плати — це підвищення рівня життя наших громадян, особливо працюючих людей, які отримують найменші доходи, та перший крок для підняття соціальних гарантій жителів як нашої області, так і всіх громадян України».

Як повідомив Міністр фінансів Сергій МАРЧЕНКО, для реалізації зазначених ініціатив у проекті змін до держбюджету на 2020 рік передбачено збільшення видатків на 4 млрд гривень.

Голова облдержадміністрації наголошує, що запропоновані зміни стимулюватимуть зростання споживчого попиту, забезпечать детінізацію «сірих» зарплат. Це дозволить підвищити надходження податків до місцевих бюджетів, бюджету Пенсійного фонду, а також поліпшить захист трудових і соціальних прав громадян.

Збільшення видатків на виплату підвищених розмірів мінімальної зарплати та посадового окладу працівника I тарифного розряду ЄТС буде здійснено: за рахунок економії видатків за бюджетною програмою «Обслуговування державного боргу» у сумі 3,5 млрд грн, перегляду прогнозу доходів державного бюджету.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: