У Глухові мертва пенсіонерка кілька днів пролежала у квартирі серед гір сміття

25.08.2020

Драматична історія сталася в багатоквартирному будинку, в районі військового містечка у Глухові.

Як розповіла старша будинку Валентина Філенко, жінка жила одна, фактично ніколи не покидала меж квартири. Ще за життя бабуся не турбувалася побутовою обстановкою в житлі, що спричинило за собою неприємні наслідки у вигляді полчища тарганів. Комах було настільки багато, що вони заполонили собою простір і біля входу в квартиру. Валентина Миколаївна розповідає, що достукатися до жінки було неможливо. Зрідка до неї навідувалася дочка, приносила продукти. Вплинути на ситуацію вони намагалися неодноразово, але змінити стан справ кардинально не було можливості. Розкрити двері в квартиру у мешканців будинку не було законних підстав.

І ось в п’ятницю, 21 серпня, сусіди почули неприємний запах із квартири самотньої старенької і забили на сполох. Вхідні двері були відчинені. Старша будинку зайшла в квартиру і на підлозі серед гір сміття виявила тіло жінки, повідомляє hlukhiv.info.

«Ми відразу ж звернулися в поліцію, викликали швидку», — говорить Валентина Миколаївна.

Тіло жінки було направлено в морг. Однак, провести розтин не вдалося через перебування у відпустці патологоанатома.

«Спільними зусиллями сусідів зібрали невеликі кошти, щоб відправити покійницю в Шосткинський морг. Доклали чималих зусиль, щоб відшукати другу дочку, яка проживає в Росії. Вона передала для матері 5 тисяч рублів. Але цих коштів недостатньо для проведення поховання. Розглядається питання виділення коштів з міського бюджету на підставі того, що діти дали зрозуміти, що займатися похованням матері не збираються».

Скільки саме днів покійна пролежала в квартирі належить з’ясувати експертам. На даний момент мешканці будинку на чолі зі старшою вирішують питання проведення дезінфекції квартири померлої.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: