У Сумах чоловіка з підозрою на коронавірус не госпіталізували через обмежену кількість лікарняних ліжок

25.08.2020

Сумчанка Наталія розповіла, що у її 61- річного чоловіка підозрюють коронавірус. Наразі у хворого висока температура та пневмонія, але його не госпіталізували через обмежену кількість місць у лікувальних закладах.

За словами дружини чоловіка, відучора сімейний лікар повідомила про неможливість госпіталізації через відсутність місць, передає sumypost.com.

Сьогодні вранці жінка звернулася до Сумської міської клінічної лікарні №5, яка почала прийом хворих на коронавірус, але їй відповіли, що наразі лікувальний заклад не приймає хворих на інфекцію.

“Вчора ми викликали “швидку”, лікар оглянула і сказала, що чоловіка потрібно госпіталізувати. Пізніше мені повідомили, що вільних місць немає. Медпрацівники запропонували чоловіку переночувати вдома, а завтра (сьогодні – ред.) відкриється п’ята лікарня і його туди перевезуть. Я вранці зателефонувала, а мені кажуть – місць немає, ми не приймаємо хворих на коронавірус”, – говорить Наталія, дружина хворого.

За словами в.о. начальника міськвідділу охорони здоров’я Наталії Кіпенко, міська клінічна лікарня №5 тільки розгортає ліжка для хворих на коронавірус. Наразі у лікувальному закладі перебуває дві особи з підозрою.

” Ми тільки починаємо розгортати п’яту лікарню. Госпіталізуються хворі бригадами екстренної допомоги. Якщо цей пацієнт потребує госпіталізації, нехай звернеться до свого сімейного лікаря, який визначить потребу для госпіталізації та вирішить це питання. Хворі з підозрами госпіталізуються в окремі палати, їх не можна госпіталізувати з іншими пацієнтами, оскільки підозра може підтвердитися, а наражати пацієнтів на небезпеку не можна. Для пацієнтів з підозрами дійсно дуже обмежена кількість місць”, – говорить Наталія Кіпенко.

Наразі хворий зробив ПРЛ-тестування у приватній клініці та чекає на результат.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: