Нардеп Задорожній — про проблему асфальтного заводу в Охтирці

26.08.2020

Народний депутат від «Слуги народу» Микола Задорожній відреагував на скарги охтирчан на велику задимленість та запиленість прилеглих житлових територій від  асфальтного заводу.

Про ситуацію він детально розповів на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Схоже, що в чомусь повторюється історія минулого року….

Нагадаю минулорічні події:

асфальтний завод, який належав по черзі декільком фірмам з Одеської області, мав заборгованість та пеню за оренду території перед державою (територія в постійному користуванні державного підприємства — Сумиоблавтодор). Також були зауваження до виконання трудового та екологічного законодавства. Міська та обласна влада (того часу), на жаль, нічого не вдіяли(або не хотіли), щоб виправити ситуацію!

До мене надійшло колективне звернення від майже 100 місцевих жителів з відповідними скаргами.

В рамках своїх повноважень та завдяки постійному депутатському контролю даного питання, мені вдалося досягти того, щоб державі були виплачені збитки більше ніж на 1,3 млн грн, а також були встановлені водяні фільтри повітря та усунені всі інші зауваження!

Далі, вже в цьому році, власник заводу в установленому законом порядку, мав би отримати дозвіл на діяльність та оренду території! Досі не отримав і, схоже, що не отримає…

Тож, декілька тижнів тому, коли почали надходити скарги, мною була перевірена ситуація навколо заводу. На сьогодні підприємство не має дозволу на оренду та не відповідає оновленим екологічним нормам, щодо відстані до житлових будинків! Водяні фільтри повітря схоже, що наявні. Стосовно виконання трудового законодавства, відповідь надасть відповідна перевірка підприємства.

Попередньо, мною були направлені відповідні запити до всіх правоохоронних органів, на які найближчим часом має бути відповідна реакція.

Минулого тижня, перебуваючи в окрузі, зустрівся з жителями прилеглих до заводу житлових будинків!

Результатом зустрічі з виборцями, є спільне розуміння того, що дане виробництво треба закривати(немає деяких дозвільних документів) або краще переносити в інше, більш безпечне для громадян місце, з дотриманням всіх встановлених законом норм. Над цим і будемо працювати!

А міській владі, на жаль, залишається лише передати вітання((«.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: