До 10 років позбавлення волі загрожує двом молодикам, які скоїли зухвалий розбійний напад

26.08.2020

За процесуального керівництва прокуратури Сумської області двом молодикам, які з корисливих мотивів напали на перехожого та побили його до втрати свідомості, 26 серпня 2020 року змінено підозру, а також оголошено про завершення досудового розслідування. Після ознайомлення підозрюваними з матеріалами провадження обвинувальний акт стосовно них буде направлено до суду.

Нагадуємо, що подія сталась 13 липня 2020 року в с. Великий Бобрик Краснопільського району. Близько 2 год ночі нападники побачили перехожого, який йшов сам по безлюдній вулиці. Без зайвих слів молодики відразу накинулись на чоловіка з кулаками. Нападники били потерпілого, доки той не втратив свідомість. У лежачого чоловіка забрали мобільний телефон, смарт-годинник та документи.

Вже через декілька годин співробітники поліції під процесуальним керівництвом прокуратури встановили особи нападників та затримали їх. Під час проведення обшуку в затриманих вилучено викрадені в потерпілого речі. Попри те, що одному із нападників 19 років, а іншому 25 років, вони мають багате кримінальне минуле. У 23-річного потерпілого медики діагностували перелом носа, закриту травму грудної клітини та множинні забої тулуба та обличчя.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 357 (викрадення документів) КК України.

За клопотанням прокуратури рішенням суду підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу. За скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: