Роман Грищенко — освітянам: «Ваша праця та професіоналізм формує героїв Сумщини та вибудовує нову державу»

26.08.2020

Такими словами звернувся голова облдержадміністрації до всіх учасників обласної серпневої конференції педагогічних працівників Сумщини.

«Я хочу щиро подякувати за ваш вклад в розбудову нашої Сумщини та розбудову нашої держави, – підкреслив очільник облдержадміністрації. – Витрачаючи частину свого життя та здоров’я на всебічний розвиток дитини, ви будуєте нову державу.  Особисто вважаю, що саме вчителі остаточно формують той життєвий базис, завдяки якому не тільки Сумщина, а й вся Україна має своїх героїв».

«Хочу особливі слова подяки передати моїм вчителям. За все, чого я досягаю у своєму житті, я вдячний і їм також. Це вчитель початкових класів Марія Василівна та класний керівник Лідія Іванівна, якої, на жаль, з нами вже немає. Дякую і вклоняюся», – зазначив Роман Грищенко у своєму виступі та запевнив, що і надалі як центральна, так і обласна влада буде дбати про матеріально-технічне  забезпечення та розвиток галузі освіти.

Як підтвердження своїх слів, Роман Грищенко зазначив, що у рамках програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ, на території Сумщини здійснюється будівництво, капітальний ремонт або реконструкція 15 об’єктів закладів освіти. Це безумовно підвищить рівень надання освітніх послуг, додасть комфортних умов для перебування дітей у школах і садочках.

Директор обласного Департаменту освіти і науки Вікторія ГРОБОВА відмітила, що минулий навчальний рік був дуже напруженим у зв’язку з початком пандемії в країні. Це змусило вчителів всієї області опанувати нові форми та методи навчання, при цьому, не знизивши ефективності та якості освіти. «Важко прогнозувати яким буде цей навчальний рік, основне, що ми маємо зробити – створити безпечне середовище для учнів в умовах пандемії», – підкреслила Вікторія Гробова та додала, що керівники навчальних закладів області, органи місцевого самоврядування та керівники райдержадміністрацій несуть безпосередню відповідальність за всі протиепідемічні заходи в освітніх закладах.

Ключовими питаннями, які розглянули освітяни області під час серпневої конференції, були здоров’язберігаючі технології, безпечне та якісне харчування, побудова освітнього процесу без негативного впливу на здоров’я дитини, формування компетентностей, які знадобляться дитині протягом життя, екологічне та психологічне здоров’я учнів та колективну безпеку.

На завершення заходу, в рамках реалізації Національної стратегії розвитку освіти було підписано угоду між старшокласниками, батьками та обласним Департаментом освіти щодо «Дотримання освітнього безпечного середовища».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: