Пенсіонер СБУ виграв суд в УСБУ Сумщини

26.08.2020

Віталій Коров’яковський звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з позовом до Управління Служби безпеки України в Сумській області, щоб визнати протиправними дії УСБУ щодо обчислення розмірів посадового окладу та окладу за військовим званням. Він просив суд зобов`язати Управління провести перерахунок посадового окладу та окладу за військовим званням, виходячи з 50 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 2018-2020 роки, та множенням на відповідні тарифні коефіцієнти, надбавки за вислугу років (40%), та надати оновлені дані для перерахунку пенсії.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що позивач проходив військову службу в органах Служби безпеки України, був звільнений у запас, наразі є пенсіонером та отримує пенсію за вислугу років.

У 2018 році УСБУ області було складено довідку про розміри грошового забезпечення для перерахунку йому пенсії. Однак, як зазначає позивач, посадовий оклад, оклад за військовим званням та надбавка за вислугу років були неправильно розраховані відповідачем. У зв`язку із цим він уже звертався до УСБУ Сумщини із заявою та просив здійснити перерахунок. Але тоді відповідач відмовив у проведенні перерахунку.

Суд зазначив, що розрахунки посадового окладу та окладу за військовим званням повинні бути розраховані шляхом шляхом множення 50 % мінімальної заробітної плати, встановленої відповідно на ці роки, на тарифний коефіцієнт посади, а не із розрахунку прожиткового мінімуму громадян.

Натомість розрахунок Управління призвів до зменшення суми грошового забезпечення позивача.

Сумський окружний адмінсуд задовольнив позов пенсіонера УСБУ Сумщини. Своїм рішенням він визнав протиправною бездіяльність Управління Служби Безпеки України в Сумський області щодо непроведення позивачу перерахунку посадового окладу та окладу за військовим званням, виходячи з 50 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленого Законом на 2018-2020 роки та множенням на відповідні тарифні коефіцієнти, надбавки за вислугу років (40%).

Суд зобов`язав УСБУ Сумщини провести перерахунок посадового окладу та окладу за військовим званням.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: