Мешканця Сумщини, який працював у народній міліції ЛНР, звільнили від відповідальності

27.08.2020

Лисичанський міський суд Луганської області розглянув клопотання прокурора прокуратури Сумської області про звільнення від кримінальної відповідальності, передбаченої ст.258-3 ч.1 КК України (участь у терористичній організації) Олександра Архипова, уродженця села Фотовиж, що на Глухівщині.

Він підозрювався у тому, що з 28 березня та приблизно до липня 2018 року, добровільно увійшов у 7 окрему мотострілецьку бригаду 2 армійського корпусу Народної міліції ЛНР. Озброєний автоматичною зброєю, у Брянці Луганської області він виконував функції, пов`язані з матеріально-технічним забезпеченням діяльності підрозділів угруповування. А саме: постачав продукти харчування, воду, інші матеріальні засоби, займався технічним обслуговуванням і ремонтом вантажних автомобілів, БРДМ, БМП. Крім цього, здійснював функції, пов`язані з контролем та охороною території, регулюванням пропускного режиму автомобілів та людей на контрольно-пропускному пункті бази під час чергувань. Прокурор ставила питання щодо звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності на підставі ст.258-3 ч.2 КК України (добровільне повідомлення правоохоронних органів про відповідну терористичну діяльність).

Підозрюваний у судовому засіданні свою провину визнав повністю. Він розповів, що пішов до так званої Народної міліції ЛНР у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем, щоб отримувати якусь зарплатню. У засіданні Архипов зазначав, що не застосовував військової техніки та зброї, і не брав участі у бойових діях. Через деякий час покинув збройне формування. А пізніше, дізнавшись про можливе звільнення від кримінальної відповідальності, звернувся із заявою до правоохоронних органів.

«У судовому засіданні встановлено, що підозрюваний із власної волі, усвідомлюючи можливість і надалі брати участь у діяльності терористичної організації, в якій перебував у період часу приблизно березень-липень 2018 року, вийшов із зазначеного формування, про що 30 березня 2020 року повідомив відповідний підрозділ державної влади, сприяв розкриттю інкримінованого кримінального правопорушення», — йдеться в ухвалі.

Тож суд задовольнив клопотання прокурора та ухвалив звільнити Олександра Архипова від кримінальної відповідальності. Кримінальне провадження за фактом його участі в незаконному збройному формуванню ЛНР закрили.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: