Чому сумські стихійники не хочуть торгувати на Курськом ринку?

27.08.2020

Сумський міськвиконком 18 серпня несподівано повернувся до проблеми Курського ринку. Виявляється, із ним були пов’язані дві скарги на постанови адмінкомісії при міськраді — по них двох стихійних підприємиць повинні були оштрафувати на 340 грн кожну.

Однак член виконкому Юрій Удовенко попросив представників влади задовольнити ці скарги і скасувати штрафи. «До нас звернулися місцеві жителі, які торгують на території, прилеглій до ринку на пр. Курському, 115, — пояснив він ситуацію. — Вони розуміють, що вони стихійники. А тому просять, щоб їм надали місця, як на Центральному ринку. Вони перейдуть туди і будуть торгувати законно. Ця епопея тягнеться дуже довго. Вони торгують із городів. Там просто поки немає можливості, куди їх поставити. Та ділянка, яку планували, виявилася дуже маленькою… А поки люди не хочуть йти на ринок і платити містове».

Тобто, зробили для себе висновки члени виконкому, вільні місця на ринку є, але торговцям потрібні інші…

Секретар адмінкомісії уточнив, що питання з цього ринку виникали вже не раз. «Тут торгують здебільшого жителі Веретенівки та Піщаного, які не їдуть на Центральний ринок, а приїжджають на Курський проспект. Ми розбиралися із ситуацією. Місця для селян, які торгують своєю продукцією, на Курському ринку виділені в глибині. І люди, які йдуть повз ринок, туди не заходять. Тому торговці самі пояснюють: «Ми виходимо на тротуар — люди йдуть з цього тротуару в житловий масив, і хтось щось купує». Вони стоять на тротуарі, навіть незважаючи на те, що поруч — відділ поліції і на них постійно складають протоколи. Їм там зручно торгувати. Вони зверталися раніше, щоб їм виділили ділянку, де «Сільгосптехніка». Але там орендована земля, і її неможливо віддати під ринок. Єдине — якось узгодити розміщення торгових місць на самому ринку. Але для цього треба домовлятися з адміністрацією торгової зони. Ми пропонували стихійникам створити ініціативну групу і поговорити з власником ринку. Але поки безрезультатно», — розповів він.

А в підсумку, вислухавши всі ці пояснення, члени виконкому остаточно заплуталися і не змогли ухвалити жодного рішення. Так що виписані штрафи залишилися в силі.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: