На Ямпільщині занепокоєні станом забезпечення шкіл паливними дровами

27.08.2020

Попри наявність на території Ямпільського району двох власних лісогосподарських підприємств, паливними дровами школи забезпечуватиме підприємство з обласного центру – ТОВ «Суми-Продресурс-2009». Ще 23 квітня це підприємство виграло тендер, що був оголошений відділом освіти райдержадміністрації, але досі не поставило дрова у заклади освіти.

У середу ситуацію обговорили на засіданні колегії Ямпільської районної державної адміністрації, повідомляє yampil.info.

Відповідно до законодавства відділ освіти щороку оголошує тендер на закупівлю паливних дров, де головним критерієм вибору переможця є ціна. На весні поточного року відділ оголосив про намір придбати дві з половиною тисячі кубометрів деревини хвойних порід на суму 1 мільйон 375 мільйонів гривень. На тендер подалось три учасника: ДП «Ямпільський агролісгосп», ТОВ «Суми-Продресурс-2009» та ФОП Нерете К.М. При цьому, лише Агролісгосп подав пропозицію рівну очікуваній вартості, ТОВ «Суми-Продресурс-2009» та ФОП Нерете К.М. подали пропозиції дешевші на 100 тисяч гривень, в результаті подальших торгів ціна впала ще майже на 50 тисяч гривень.

Переможцем тендеру був оголошений ТОВ «Суми-Продресурс-2009», який погодився поставити 2,5 тисячі м3 дров на загальну суму 1 мільйон 122 тисячі гривень. З підприємством були підписані відповідні угоди, але за тиждень до початку нового навчального року дрова не були у повному обсязі поставлені до навчальних закладів Ямпільського району, які опалюються твердим паливом. Аналогічна ситуація спостерігається і у інших районах Сумської області, де перемогло це підприємство.

-На сьогоднішній день заклади освіти забезпечені твердим паливом у кількості 1098 метрів кубічних, що становить на 47% від потреби, – зазначив начальник відділу освіти Ямпільської районної державної адміністрації Олег Проценко. -453 метрів кубічних з них – це залишок з минулого опалювального сезону, ще 645 метрів кубічних – завезено до закладів освіти у цьому році.

Голова Ямпільської районної державної адміністрації Сергій Дворник висловив занепокоєння таким станом забезпечення паливом загальноосвітніх шкіл. Він наголосив на тому, що школи фактично повністю забезпечені дровами до нового року, але дав доручення у разі незабезпечення поставки необхідного об’єму дров до 15 вересня скликати тендерний комітет відділу освіти і розглянути можливість зміни підрядника, який неналежно виконує взяті на себе зобов’язання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: