Скульптури 14-річного сумчанина отримали гран-прі на конкурсі в Німеччині

27.08.2020

Учень Сумської дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка Олексій Мар’єта отримав гран-прі в онлайн-конкурсі Zirka, який відбувся у Бремені (Німеччина). Хлопець зліпив із пластиліну три скульптури загальною вагою 23 кг.

14-річний скульптор наразі працює над каркасом для майбутньої скульптури “Іспанка з бубном”, за мотивами роботи французького художника Анрі Матісса. “Пластилін — дуже піддатливий і з нього найкраще робити. Можна, звичайно, з глини, але якщо її не обробити, вона тріскається і вже буде не так гарно”, — говорить він.

У хлопця вдома — понад 10 скульптур. Стільки ж — картин із пластиліну. У німецькому конкурсі брали участь: канцлер Німеччини Отто фон Бісмарк, Володар лісу та Дід Мороз.

“Вибрав саме Бісмарка через те, що він зробив великий внесок в історію Німеччини та й загалом всього світу. Саме цю скульптуру робив всього два дні. Найбільше часу зайняв каркас. Я його зварював з проволоки”, — говорить Олексій. Також розповідає про скульптуру “Володар лісу”. “Він мені наснився, я вирішив зробити його в декоративному стилі. Ця скульптура — три кілограми, Бісмарк і Володар лісу — по 10 кг скульптурного пластиліну пішло”, — каже хлопець.

За його словами, на створення однієї скульптури витрачає від кількох годин до декількох днів. Іноді пластиліну не вистачає, тому аби зліпити одну фігуру, іноді доводиться розліплювати іншу.

Мама Олексія — Жанна Мар’єта – говорить, що першу скульптуру син зліпив у чотири роки. Це був маленький жираф. “Ми були в захопленні, коли він його зліпив. На всі свята купляли тільки пластилін. Усі роботи неповторні. Коли він ліпить, головне, щоб не була задана тематика”. Якщо вона є, він починає трішки хвилюватися, говорить вона. “А якщо у нього вільна тема, він створює те, що йому подобається, що наснилося, що він вичитав, про що він дізнався”, — додає жінка.

Остання та найулюбленіша у родині скульптура – це Домовик. Він наснився Олексію. Він ліпив її чотири дні, витратив понад 5 кг скульптурного та різнокольорового пластиліну. Зараз з цією роботою бере участь в онлайн-конкурсі у Болгарії.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: