«Велике будівництво»: На Сумщині розпочато роботу щодо відновлення культурних об’єктів

27.08.2020

За дорученням голови облдержадміністрації Романа ГРИЩЕНКА вже розпочато роботу щодо реалізації на території області Президентської програми «Велике будівництво» щодо відновлення 100 культурних об’єктів.

Наразі спеціалістами обласного Департаменту містобудування та архітектури вже  проведена інвентаризація наявності та стану містобудівної, науково-проектної документації, яка є підставою для відбору проєктів зазначеної  програми ремонтно-реставраційних робіт щодо пам’яток культури.

Проте, через відсутність відповідної містобудівної документації, до переліку об’єктів, де можливе проведення масштабної реконструкції пам’яток історичної спадщини області  ризикують не потрапити м. Путівль та м. Кролевець. Тому фахівці профільного Департаменту сприятимуть розробці необхідної проектної та іншої документації, щоб  зберегти культурне надбання Сумщини.

Зазначимо, що на відновлення понад 100 культурних об’єктів у 2021 році в рамках національного проєкту «Велике будівництво» може піти від 10 до 15 млрд грн.

Довідково. 18 серпня Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ підписав Указ «Про заходи щодо підтримки сфери культури, охорони культурної спадщини, розвитку креативних індустрій та туризму». Документ має на меті сприяння розвитку культурного потенціалу України, збереження, популяризації та ефективного використання національного культурного надбання, створення умов для туристичної привабливості об’єктів культурної спадщини, підтримки креативної економіки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: