Шостка може опинитися у «червоній» зоні

27.08.2020

У Шостці ситуація з поширенням COVID-19 погіршується: захворюваність зростає, стало більше важких випадків коронавірусної інфекції, випадків госпіталізації. Про це повідомила завідувачка інфекційним відділенням Шосткинської ЦРЛ Тетяна Тупикова.

Згідно з офіційними даними, в Україні неблагополучними регіонами по COVID-19 залишаються Одеська, Харківська, Львівська, Івано-Франківська області, Київ … Незважаючи ні на що, в ці регіони їде чимало туристів.

Тетяна Тупикова зазначила: за критеріями Міністерства охорони здоров’я, якщо кількість пацієнтів із коронавірусною інфекцією, у яких захворювання підтверджено методом ПЛР, становить понад 50% від числа виділених ліжок, — це «червона» зона.

«У нас 32 ліжка виділено на базі інфекційного відділення для надання допомоги хворим з коронавірусною інфекцією. Ми вже підібралися до порогу 30%. Це ще не «червона» зона. Якщо динаміка триватиме в такому темпі, то скоро ми увійдемо в «червону» зону», — говорить вона. Тоді будуть введені найсуворіші карантинні обмеження, передає shostka.info.

Шосткинські медики зіткнулися з важкими випадками COVID-19. Тетяна Тупикова розповіла, що минулого тижня помер пацієнт. За її словами, у нього було важкий і практично блискавичний перебіг коронавірусної інфекції.

«Ми зробили все, що було в наших силах. Але, повірте, наші сили теж не безмежні », — сказала завідуюча інфекційним відділенням ЦРЛ.

Вона заявила, що медики не будуть ні приховувати випадки смерті від COVID-19, ні прикриватися коронавірусною інфекцією.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: