Як відбувався обшук: У справі побиття сумських нардепів досліджували докази

28.08.2020

У Зарічному суді Сум 27 серпня розглядали справу щодо замовлення побиття народних депутатів від «Слуги народу»: Михайла Ананченка та Тетяни Рябухи.

За версією слідства, побиття організував Микола Аліфанов через те, що нардепи голосували за проєкт закону про продаж земель сільгосппризначення. 27 серпня в суді, впродовж двох годин, досліджували письмові докази. Зокрема, протокол обшуку в будинку Миколи Аліфанова в ніч із 15 на 16 грудня 2019 року: опис майна, карту пам’яті з відеозаписом обшуку, передає suspilne.media.

“Виявлено і вилучено айфон 11 Pro Max з сім-карткою. Аліфанов підтвердив, що це — його телефон, яким він постійно користується. Його вилучив слідчий”, — говорить прокурорка Жанна Коротких.

Захисник обвинуваченого Юрій Ломака зазначив, що незрозуміло, на підтвердження яких обставин подається доказ. “Вилучили телефон. Яке значення його в цій історії? В обвинувальному акті нічого немає про те, що він використовує телефон. Незрозуміло. Вилучили і вилучили. Неясно, навіщо телефон в цій справі”, — говорить він.

Жанна Коротких відповідає: “Проводили слідчі дії з телефоном, брали інформацію у оператора з приводу телефонних з’єднань за сім-картою, що була в нього влаштована”.

Також висловлюється Микола Аліфанов: “На допитах не був, ні в якому разі телефон не був залучений. Свідки не посилалися на телефон”.

Також дослідили докази, що стосуються негласних слідчих дій в будинку обвинуваченого.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: