У Шостці взялися яскраво розфарбовувати будинки

28.08.2020

У Шостці набирає обертів проект «Яскраві фасади». По вулиці Робочій ще один двоповерховий будинок незабаром стане справжнім арт-об’єктом, а саме – частиною триптиху.

За останні два-три роки володарями яскравих фасадів стала низка об’єктів райцентру. Це і освітянські та культурні заклади, і державні установи, а також житлові будинки. Останні мають можливість отримати новий «одяг» завдяки міській програмі, розповідає головний архітектор Шостки Володимир Єфремов.

Фінансується міська програма «Яскраві фасади» з розрахунку 50/50 – тобто, одну половину робіт сплачує міська влада, а іншу – мешканці будинку, передає shostkanews.city.

Варто зазначити, що фасад будівлі не тільки розфарбовується, а й утеплюється за усіма правилами. По вулиці Робочій два будинки, розташовані поряд, вже мають яскраві фасади, які привертають погляди перехожих та піднімають настрій в сірі осінньо-зимові дні. Зараз до перевтілення готується третій будинок.

«Ми його зараз штукатуримо, утеплюємо, а потім будемо наносити малюнок. В результаті повинен вийти триптих – на кшталт трьох картин, написаних на одну тему», — говорить архітектор.

Малюнок на цій споруді буде повторювати композицію першої будівлі – тільки у перевернутому вигляді. За задумом пана Єфремова, таким чином три будинки повинні створити єдиний архітектурний ансамбль.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: