На Сумщині визначили найкращих учнів-читачів бібліотек

28.08.2020

У Сумській обласній бібліотеці для дітей підбито підсумки обласного туру Всеукраїнського конкурсу «ЛІДЕР ЧИТАННЯ», який проходив з липня по серпень.

16 учасників (учні 5,6,7 класів) з дитячих бібліотек області представили на розгляд обласного журі свої роботи (буктрейлери та електронні презентації), створені за мотивами улюблених творів. В онлайн-режимі учасники Конкурсу презентували членам журі візитні картки «Лідера читання» і відповідали на питання літературної вікторини. Надзвичайно вразила креативність, індивідуальність, творчий підхід, обізнаність і відповідальність, з якою підійшли діти до створення електронних презентацій і буктрейлерів, популяризуючи своїми роботами привабливий образ та імідж книги і читання.

Надскладне завдання стояло перед членами журі. Адже всі діти, які читають книгу, вже є лідерами і переможцями!!! За рішенням обласного журі переможцем Конкурсу стала читач Роменської центральної міської дитячої бібліотеки Дарина Несин. Саме вона виборола почесне звання «Лідер читання» Сумщини, з чим ми її щиро вітаємо і бажаємо подальших успіхів!!!

А ще Дарина візьме участь в онлайн-фіналі Конкурсу, який відбудеться на початку вересня під назвою «Шоу ПЕРЕМОЖЦІВ», та разом з переможцями з інших областей увійде до складу національного дитячого журі Міжнародної премії IBBY.

Не можемо не відмітити Настю Белахіну (Шосткинська центральна районна бібліотека для дітей), Марію Кобичеву (Сумська обласна бібліотека для дітей), Настю Літер (Великописарівська центральна дитяча бібліотека), Платона Савицького (Глухівська бібліотека для дітей), Ганну Тимошенко (Конотопська центральна дитяча бібліотека) та Тимура Усманова (Тростянецька дитяча бібліотека-філія), які підкорили членів обласного журі Конкурсу своєю щирістю, ерудованістю, начитаністю, розумінням потреби читати.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: