У Сумах планують установити «кнопки тривожного виклику поліції»

28.08.2020

Представники влади міста та поліції охорони розглянули та детально обговорили можливість встановлення у громадських місцях та у містах масового скупчення людей пристроїв «кнопки тривожного виклику поліції».

Нагадаємо: таке обладнання на сьогодні встановлене і успішно працює в столиці. Прилади розміщені просто на вулицях Києва, і кожен, хто потребує допомоги працівників поліції, може у будь-який момент скористатися «кнопкою». На спільній нараді, що відбулась при заступнику міського голови Максимові Галицькому, керівники департаментів міста та представники Управління поліції охорони обговорили можливість встановлення такого оснащення і в Сумах.

Як зазначив начальник відділу технічної охорони та логістики Управління поліції охорони в Сумській області Руслан Івко, встановлення «кнопок» потребує мінімальних зусиль та засобів і має неабияку ефективність. Прилад оснащений інтернет-зв‘язком, а система відеоспостереження убезпечить його як від хуліганських дій так і від завідомо неправдивих викликів поліції. На думку учасників наради, «кнопку» варто встановити не тільки на кінцевих зупинках громадського транспорту, а й лісопаркових зонах та зонах відпочинку, у салонах пересувного складу громадського транспорту, у найбільш відвідуваних місцях та на окремих вулицях міста. Поки що триває обговорення пілотного проекту.

За словами представника департаменту інфраструктури міста, подібні проекти вже були напрацьовані кілька років тому, однак через відсутність належного фінансування не були втілені у життя. Тим не менш, проблематика забезпечення безпеки населення й досі залишається актуальнимою, тому питання встановлення «кнопки тривожного виклику поліції» у найближчий час буде детально опрацьоване та винесене на розгляд бюджетної комісії міста.

Читайте також: На вулицях Охтирки розмістили «тривожні кнопки» 

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: