Злякавшись тюрми, кролевчанка відпрацювала аліментний борг перед своїми чотирма дітьми

28.08.2020

50-річна мешканка села Литвиновичі народила чотирьох дітей і зневажила їх подальшою долею. У судовому порядку нерадиву матір змусили сплачувати аліменти на утримання дітей, проте і цим обов’язком вона знехтувала. Систематично не сплачувавши аліменти у жінки накопичився борг у сумі понад 26 тисяч гривень, передає 05453.com.ua.

Виходячи з цього, за процесуального керівництва прокурорів Кролевецького відділення Шосткинської місцевої прокуратури, за рішенням суду, її було притягнуто до адміністративної відповідальності за несплату аліментів на утримання дітей, що призвела до виникнення заборгованості і накладено адміністративне стягнення у виді суспільно корисних робіт строком 120 годин. Проте і це не допомогло, адже відпрацьовувати свій борг перед дітьми жінка не поспішала і ухилялася від призначеного покарання. Тож до порушниці було застосовано адміністративний арешт строком на одну добу.

Не допомогло, адже протягом наступних півроку жінка знову, систематично і без поважних причин ігнорувала виконання суспільно корисних робіт. З 120 годин призначених постановою Кролевецького районного суду, вона не виконала 88 годин, згідно затвердженого графіку відпрацювань. Прокурори Кролевецького відділення Шосткинської місцевої прокуратури знову мусили захищати дітей, які через нерадивість власної матері, були залишені без належного їм утримання.

Черговий розгляд справи, вже про злісне ухилення від відбування адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, загрожував жінці реальним строком аж до двох років ув’язнення. Районний суд ухвалив шість місяців арешту і тут до порушниці, як то кажуть “дійшло”. Злякавшись тюрми, жінка одразу взялася за відпрацювання боргу і на сьогоднішній день вже вся сума стягнута на користь дітей.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: