Роман Грищенко: «Ставимо собі завдання мінімізувати в області смертність від серцево-судинних захворювань»

28.08.2020

Голова облдержадміністрації взяв участь у підписанні угоди про співробітництво між Сумською обласною державною адміністрацією та Національним інститутом серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова. Виконання угоди дозволить згодом реалізувати амбітну мету голови облдержадміністрації – відкрити на Сумщині операційну для кардіохірургічних втручань на відкритому серці.

«Підписання цієї угоди – це дуже важлива справа і дуже амбіційне завдання. Ми маємо робити все можливе, щоб вивести на високий рівень галузь охорони здоров’я і повністю забезпечити належне лікування жителів Сумщини, – прокоментував Роман Грищенко. –  Ми маємо вийти на проведення в нашій області операцій на відкритому серці. Я думаю, в цьому немає проблеми, з такою підтримкою такого відомого інституту все у нас вийде».

Голова облдержадміністрації подякував керівництву інституту за те, що навчають наших фахівців і у подальшому також будуть надавати всіляку підтримку та наголосив: «Ставимо собі таке завдання: мінімізувати в області смертність від серцево-судинних захворювань!»

Підписана сьогодні угода передбачає як науково-практичну складову, так і освітню. Науково-практична: є наміри організовувати виїзні консультації лікарів з інституту ім. М.М.Амосова в область та обирати пацієнтів для надання четвертого рівня медичної допомоги в інституті. Освітній напрямок: подальше навчання наших кардіохірургів та інших фахівців, які працюють на судинах серця, проведення спеціальних навчальних програм.

Виконуючий обов’язки начальника обласного управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО розповів, що відповідно до доручення голови облдержадміністрації управління проводить почергові кроки щодо покращення кардіологічної та кардіохірургічної допомоги в Сумській області. Спільно зі спеціалістами інституту ім. М.М.Амосова медики Сумщини продовжують активно працювати у цьому напрямку.

Директор Сумської обласної лікарні Володимир ГОРОХ зазначив, що операційну для кардіохірургічних втручань на відкритому серці можливо відкрити на базі його закладу: «У цьому договорі вказуємо, що ми фактично готові, у нас є можливості виділити приміщення, додаткові ліжка, відкрити операційну, профільну палату. Необхідно буде лише закупити високотехнологічне спеціалізоване обладнання і створити лабораторію».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: