Дитина, її благополуччя і безпека – у центрі уваги обласної влади

29.08.2020

Питання покращення механізмів соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність, вирішували під час наради з представниками профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, що відбулась під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія БАННІКОВА.

«Питання соціального захисту дітей не втрачає своєї актуальності. Цьому постійно приділяється увага як на законодавчому рівні шляхом закріплення прав, пільг та компенсацій дітям-інвалідам, так і на суспільному рівні шляхом передбачення державних гарантій їх економічної та моральної підтримки»,  – зазначив заступник голови облдержадміністрації.

За словами начальника обласної служби у справах дітей Юрія КАЛІНОВСЬКОГО, наразі на обліку перебуває 2056 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Серед цих дітей є діти, які мають діагнози ДЦП, спастичний тетрапарез зі стійкими руховими порушеннями, F 71. Такі діти потребують постійного догляду, так як не можуть себе самостійно обслуговувати. Зокрема це стосується 5 дітей-вихованців обласного спеціалізованого будинку дитини, які вже на сьогодні потребують переведення до дитячого будинку-інтернату IV профілю.

Так як сьогодні в області відсутні спеціальні заклади для перебування дітей з такими діагнозами, заступник голови облдержадміністрації Сергій Банніков доручив керівникам профільних структурних підрозділів створити на базі Білопільського дитячого будинку-інтернату відділення  IV профілю для дітей з вадами здоров’я.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
22.04.2024 Вночі зафіксовано обстріл Середино-Будської громади

Коментарі: