Олександр Лисенко: Пам’ять про загиблих борців за незалежність України вічно житиме у серцях вдячних сумчан!

29.08.2020

У Сумах вшанували захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

З жовто-блакитними квітами зранку на Алею Героїв центрального кладовища прийшли рідні, матері, дружини та побратими полеглих, представники влади міста та області, депутати та громадськість.

У церемоніалі вшанування полеглих воїнів взяли участь міський голова Олександр ЛИСЕНКО, заступники очільника Сум Віра МОТРЕЧКО та Альона ДМІТРЄВСКАЯ.

«В цей день ми вшановуємо пам’ять героїв, котрі віддали своє життя за незалежність нашої країни. Скільки б не минуло часу, а пам’ять про загиблих борців за незалежність і суверенність держави вічно житиме у серцях вдячних сумчан, – наголосив Олександр Лисенко. – Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками захисників за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. Наш святий обов’язок допомагати родинам воїнів і всіляко підтримувати їх, бо саме завдяки звитязі і мужності цих полеглих ми живемо у вільній країні, і під мирним небом ростуть наші діти. Вічна пам’ять і вічна слава героям-захисникам України!».

Міський очільник також згадав земляків, котрі загинули цього дня, – це сумчани Олександр Самосадов та Григорій Глуходід. 29 серпня виповнюється шоста річниця з дня їхньої загибелі у зоні бойових дій на Сході країни.

Слова скорботи сказали і батьки полеглих захисників Артема Коханого і Олександра Аніщенка, – Наталія КОХАНА і Григорій АНІЩЕНКО.

«Серце рветься на шматочки, коли у вічність йдуть ті, кому ще б жити, у кого попереду ще могло б бути багато років, повних щастя, у кого було багато нездійснених мрій, хто не залишив по собі нікого на цій землі і тих, хто залишив сиротами дітей, вдовами дружин і у страшному горі своїх матерів. Нехай закінчиться війна, і Україна більше не знає горя втрат своїх дітей», – сказала Наталія Кохана.

Панахиду за загиблими учасниками АТО провели священнослужителі ПЦУ.

О 10:00 сумчани наряду з усією Україною вшанували пам’ять воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятників борцям за незалежність держави.

Нагадаємо, День пам’яті захисників України — пам’ятний день в Україні, який відзначають 29 серпня. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі — дня виходу військ з оточення в Іловайську.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: