Один із музеїв Сумщини — у проекті “Музей відкрито на ремонт 2020”

30.08.2020

Учасники самоорганізованої ініціативи ДЕ НЕ ДЕ оголосили нових учасників проєкту “Музей відкрито на ремонт 2020”. До участі у відборі, який реалізується за фінансової підтримки Українського культурного фонду, було надіслано 142 заявки з усіх областей України.

Участь у конкурсі могли брати музеї державної та комунальної форм власності, в яких зберігається державна частина Музейного фонду України. Організатори відібрали 22 переможців. Серед переможців і тростянецькі музейники.

«Наш проєкт не має на меті змінити музей, ми хочемо змінити напрямки та форми роботи. Ми допоможемо створити візуалізацію мрії для вашого музею і з радістю будемо продовжувати нашу співпрацю», – зазначив Леонід Марущак, керівник проєкту.

В ході заходу співробітники музейно-виставкового центру ознайомили гостей з музейними експонатами та експозиціями.

Кульмінацією презентації стало підписання меморандуму, який забезпечує тісне партнерство музейно-виставкового центру з проєктом задля вдосконалення музейної справи в Тростянецькій громаді.

На початку жовтня для нових та сталих учасників проекту, а також музеїв, які подавали заявки на участь у проєкті, організують онлайн воркшоп “Сучасні методи роботи музею”, у рамках якого проведуть підбиття підсумків реалізованих етапів проєкту в 2020 році, та озвучать плани на 2021. Далі почнеться наступний етап із пошуком та залученням фінансування на музейні проєкти в рамках “Музей відкрито на ремонт”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: