Освітня галузь Сумщини активно готується до початку навчального року

31.08.2020

Департаментом освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації 28 серпня 2020 року проведено у форматі Zoom-конференції відеоселекторну нараду з керівниками органів управління освітою та закладів інституційного догляду та виховання дітей з питань підготовки закладів освіти до нового 2020/2021 навчального року.

У рамках заходу обговорено питання доставки підручників, роботи закладів освіти в нових умовах та надання звітності про дотримання протиепідемічних заходів за участю начальника управління державного нагляду за дотримання санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Валентини ТИЩЕНКО та лікаря-епідеміолога державної установи «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоровʼя України» Юрія ЗЕЛЕНОГО.

Начальник відділу дошкільної, загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки Світлана БИРЧЕНКО акцентувала увагу, що навчальний рік розпочнеться в умовах адаптивного карантину. У зв’язку з цим керівникам органів управління освітою, закладів освіти необхідно вжити дієвих заходів щодо дотримання протиепідемічних заходів: забезпечення закладів освіти пірометрами, засобами індивідуального захисту, дезінфікуючуми засобами для обробки рук та поверхонь.

Керівник відділу проаналізувала стан забезпечення підручниками учнів закладів загальної середньої освіти. Наголосила, що станом на 28 серпня 2020 року область отримала всі підручники для учнів 3-х класів та 89% підручників для учнів 7-х класів. Керівникам органів управління освітою необхідно організувати доставку і отримання підручників та посібників за рахунок коштів місцевого бюджету протягом 15-ти календарних днів з дня надходження та внести їх розподіл до програмного забезпечення «КУРС:Школа».

Про роботу закладів інституційного догляду та виховання в умовах адаптивного карантину інформував учасників наради начальник відділу інклюзивної освіти, позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки Юрій ХАРЛАМОВ.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Валентина ТИЩЕНКО наголосила на дотриманні вимог постанови Головного санітарного лікаря України від 22 серпня 2020 р. № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) під час організації освітнього процесу.

Лікар-епідеміолог державної установи «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоровʼя України Юрій ЗЕЛЕНИЙ доповів про стан епідеміологічної ситуації в Сумській області у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої освіти Наталія ЛОБОДА зазначила, що органам управління освітою, керівникам закладів освіти необхідно вжити заходів щодо вчасної подачі звітності про дотримання протиепідемічних заходів.

У ході проведення наради обговорено проблемні питання, що виникають під час підготовки до нового навчального року.

За результатами відеоселектору керівникам органів управління освітою та закладів освіти дано доручення щодо вжиття дієвих заходів для організованого початку 2020/2021 навчального року в умовах адаптивного карантину.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: