Роман Грищенко проінспектував готовність до навчального року Сумського педуніверситету

31.08.2020

Голова облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО разом з народними депутатами від Сумщини Тетяною РЯБУХОЮ і Михайлом АНАНЧЕНКО проінспектував готовність Сумського державного педагогічного університету ім. А. Макаренка до роботи в умовах пандемії та обговорив з колективом СумДПУ питання мінімізації скупчення студентів під час навчального процесу.

«Сьогодні дуже важливо, щоб освітній процес був не тільки якісним, а й безпечним. Планувати роботу навчального закладу необхідно з урахуванням карантинних обмежень та санітарних вимог як Міністерства охорони здоров’я, так і Міністерства науки і освіти», – зауважив очільник облдержадміністрації.

Разом з тим Роман Грищенко наголосив, що пандемія – це виклик для України і всього світу. І не потрібно це сприймати як непідйомну ношу, навпаки – це можливість до розвитку, адже викладачами опановуються нові форми та методи навчання, при цьому, не знижуючи ефективності та якості освіти. Студенти набувають нового досвіду щодо самоосвіти та самоорганізації.

Після огляду приміщень університету та наприкінці зустрічі з керівництвом і викладацьким колективом голова облдержадміністрації зазначив, що заклад готовий до нового навчального року в умовах пандемії, але необхідно вжити максимальних заходів, щоб ні в якому разі не ризикувати здоров’ям ні студентів, ні викладачів.

Довідково, СумДПУ – один з найпотужніших навчальних закладів Сумщини, де навчається майже 5 тисяч студентів, серед яких 414 – це студенти з 14 країн світу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: