У Свято-Харлампіївському монастирі, який постраждав від пожежі, відзначили благодійників

31.08.2020

Сьогодні, 31 серпня, у Свято-Харалампієвському жіночому монастирі вшановували мироточиву ікону Божої Матері “Всецариця”. Святкову Літургію очолив архієпископ Конотопський та Глухівський Роман. Також віруючи мали нагоду поклонитися іконі та мощам священномученика Харалампія та Георгія. Числені віруючи відвідали цього дня обитель.

Після Божественної Літургії Владика Роман відзначив людей, що першими відгукнулися на заклик ігумені Софії (Лотоцької), настоятельки монастиря, щодо допомоги у відновленні святині, яка постраждала від сильної пожежі у квітні цього року.

Як повідомляє видання 05453.com.ua, серед нагороджених і кролевчани: Кролевецький міський голова Олександр Бобровицький та приватний підприємець Олександр Слюсар, які відзначені Українською Православною Церквою орденами ІІІ ступеню святих преподобних Антонія і Феодосія Печерських.

Нагадаємо, у Свято-Харлампіївському монастирі знаходиться усипальниця родини Скоропадських, де поховані гетьман Іван Скоропадський і його дружина Анастасія. Під час пожежі 21 квітня 2020 року вогонь знищив монастирську трапезну, келії насельниць і місце усипальниці гетьмана Війська Запорозького Івана Скоропадського та інших членів його козацького роду. Але храм, як зазначила настоятелька Гамаліївського монастиря дивом лишився неушкодженим.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: