Сумчанин облаштував на балконі мінітеплицю з коноплею

01.09.2020

Майже кілограм ймовірної марихуани та п‘ять рослин коноплі вилучили детективи та оперативники у 32-річного сумчанина. Громадянин на балконі своєї квартири обладнав справжню міні-теплицю, в якій вирощував кілька сортів конопель методом гідропоніки.

В ході санкціонованих обшуків як житла, так і дачної ділянки чоловіка, детективи Слідчого управління ГУНП та працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Сумській області, вилучили кілька ємностей з уже зірваним коноплинням.

Чоловік ретельно збирав листя та верхівки, сушив і розкладав по банках відповідно до сортів. Для вирощування майбутньої наркотичної сировини він облаштував на балконі мінітеплицю: обшив стіни ізоляційним матеріалом, обладнав вентиляцією та спеціальними натрієвими лампами. На момент обшуку в теплиці-сховку зростали п‘ять конопляних кущів.

За попередніми підрахунками, вартість вилученої сировини за цінами «чорного ринку» може сягати майже 50 тисяч гривен. Наразі вся вилучена сировина та рослини направлені на експертне дослідження. Працівники поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області розпочали кримінальне провадження за ознаками статей 309 та 310 КК України, в рамках якого перевіряють чоловіка на причетність до збуту наркотичної сировини.

Слідчі готують матеріали про оголошення сумчанину підозри у зберігання наркотиків та вирощуванні нарковмісних рослин.

Досудове розслідування триває, повідомив відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: