У Сумах вшанували річницю загибелі бійця АТО Олександра Глуходіда

01.09.2020

Сумчани вшанували пам’ять земляка, воїна АТО Олександра Глуходіда з нагоди шостої річниці його загибелі при виході з «Іловайського котла».

На Алею Героїв, Центрального кладовища міста, де похований захисник України, прийшли рідні, друзі та бойові побратими воїна, представники міської та обласної влади.

З літа 2014 року Олександр Глуходід брав участь в антитерористичній операції на Сході. Шість років тому, 29 серпня, під час виходу з «Іловайського котла» так званим «Зеленим коридором», автомобіль у якому рухався солдат був обстріляний з кулеметів, в результаті чого чоловік отримав важке поранення. Помер боєць 30 серпня 2014 року. Його тіло, разом з тілами 87 інших загиблих у «Іловайському котлі», було доставлено до моргу міста Запоріжжя. Поховали солдата, як «невідомого», на Кушугумському кладовищі. Пізніше загиблого ідентифікували за результатами експертизи ДНК.

19 березня 2015 року Олександра Глуходіда перепоховали на батьківщині, – Алеї Героїв Центрального кладовища міста Суми. Загиблого воїна АТО нагороджено орденом «За мужність» III ступеня посмертно.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: