За добу на Сумщині знешкодили 31 боєприпас, ще 30 — виявили

01.09.2020

31 серпня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни: у Лебединському районі — двох мінометних мін (120-мм), виявлених в полі на відстані до 3 км в с. Переліски та у Роменському районі – 24 мінометних мін (50-мм) та 5 артилерійських снарядів калібром 76-мм, виявлених в лісі, на відстані до 500 м від житлових будинків с. Перекопівка.

Цього ж дня, неподалік від того ж населеного пункту, на відстані 900 м від житлових будинків, було виявлено 5 артилерійських снарядів калібром 76-мм та 120-мм, двадцять дві 50-мм мінометні міни та два вибухники.

Ще один випадок мав місце в с. Біловоди, Сумського району, де в полі на відстані 5 км від житлових будинків, місцевий мешканець натрапив на 122-м артснаряд.

На місці небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: