На Сумщині наркозлочинець ховався від поліції у бур’янах

03.09.2020

Основною метою операції є виявлення та знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження наркотичних речовин до споживачів. За минулу добу поліція Сумщини викрила ще двох громадян у зберіганні та вирощуванні наркотичної сировини.

Працівники Сумського відділу поліції отримали оперативну інформацію, про те що 46-річний сумчанин за місцем мешкання може вирощувати нарковмісні рослини. Для перевірки цієї інформації правоохоронці навідались до нього із обшуком, у ході якого на присадибній ділянці чоловіка виявили близько п’ятдесяти рослин конопель.

Як пояснив поліцейським господар, коноплі він посіяв та вирощував для власного вживання.

Усі виявлені рослини вилучені та направлені на експертизу.

По цьому факту слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу, арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Того ж дня, у місті Шостка працівники поліції провели санкціонований обшук у 32-річного місцевого жителя, який раніше уже притягався до відповідальності за злочини пов’язані з наркотиками.

«Коли працівники поліції прийшли до громадянина з санкцією на обшук, той, помітивши їх, сховався в бур’янах на городі і звідти спостерігав за тим, що відбувається, — розповідає Сергій Забозлаєв начальник Шосткинського відділу поліції. – Але поліцейські його виявили та провели обшук у його домоволодінні, під час якого виявили 400 грамів речовини схожої на марихуану».

Вилучену речовину направлено на експертизу.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: