На Сумщині крадію каналізаційних люків присудили 3 роки тюрми

03.09.2020

28 серпня Охтирський міськрайонний суд виніс вирок обвинуваченому в чисельних крадіжках металевих водопровідних труб , каналізаційних люків, інших металевих виробів.

Судом було доведено причетність обвинуваченого до викрадення металевих труб, що слугували для заміни водопостачання, з підвального приміщення ПП «Жилкомсервіс». Вкрадені труби чоловік здав на металобрухт.

Крім того, чоловік здійснив крадіжку металевих труб, які тримали трубопровід від КНС №2 (вул. Батюка, №22) до кафе «Мрія» (вул. Батюка, №5) та належать ТОВ «Водоторгприлад», викопавши їх за допомогою лопати, що заздалегідь взяв з собою.

Обвинувачений здійснював крадіжки з підвалів громадян, знімав металеві решітки з підвальних вікон, секції металевих парканів.

З території міського парку в м. Охтирка Сумської області, впевнившись у відсутності власника та сторонніх осіб, обвинувачений здійснив крадіжку чугунної кришки каналізаційного люка, та відкотив її до танцювального майданчику Охтирського міського парку. Цього ж дня він повернувся парку, попередньо взявши зі свого домоволодіння мішок, в який він поклав заздалегідь сховану чугунну кришку каналізаційного люка та переніс його до пункту прийому металобрухту .

З території комунального підприємства шкільного харчування «Мрія, впевнившись у відсутності власника та сторонніх осіб, за допомогою арматури, яку заздалегідь приніс з собою, обвинувачений збив з вхідних дверей навісний замок та проник до приміщення. Обвинувачений викрав стелаж з харчового алюмінію загальною вагою 50 кілограмів та навісний амбарний замок. Викрадений стелаж з алюмінію, розділений на шість секції, чоловік виніс з приміщення та сховав на березі річки Охтирка, а в подальшому разом з навісним замком здав до пункту прийому металобрухту.

Суд визнав громадянина  винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185, ч.3 ст. 185 КК України та призначив йому покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: