Заступник голови Сумської райради помер від COVID-19

03.09.2020

Про це у Фейсбуці повідомив брат померлого Анатолія Салогуба.

«Людина помирає тоді, коли помирає останній спогад про нього. На жаль, сьогодні від пандемії COVID-19 помер мій брат Салогуб Анатолій Миколайович. Це величезна втрата для нашої родини. Це горе, яке прийшло звідти – де його чекаєш менш за все. Я не встиг… Не встиг сказати все те за що йому вдячний, не встиг довезти ліки через бюрократичну машину заборон і людської байдужості до чужого горя. На жаль, ми залишаємось самі по собі з проблема в цій країні, на жаль ми залишаємось самі по собі в смутку і горі… Він був світлою людиною, з великим серцем і складною долею життя. Я не пробачу тих людей, які не довезли мені ліки вчасно, давши надію і втративши час. Мені з цим жити відчуттям провини. Пробач мене, брате…», — написав Алексей Оскер.

Людина помирає тоді, коли помирає останній спогад про нього. На жаль, сьогодні від пандемії COVID-19 помер мій брат…

Опубликовано Алексеем Оскером Четверг, 3 сентября 2020 г.

Нагадаємо, 3 вересня раптово пішов у вічність заступник голови Сумської районної ради, професор, доктор сільськогосподарських наук Анатолій Миколайович Салогуб.

Народився Анатолій Миколайович Салогуб 23 травня 1962 року в с. Мижиріч Лебединського району Сумської області.

1984 року закінчив зооінженерний факультет Сумського філіалу Харківського сільськогосподарського інституту. Отримавши диплом з відзнакою за спеціальністю «зооінженер», почав працювати головним зоотехніком, потім директором підсобного господарства ВО «Сумихімпром». З 1997 року – науковий співробітник лабораторії розведення бурої та м’ясної худоби Інституту розведення і генетики тварин УААН. Працював директором СТОВ «Елітаплемсервіс», заступником директора госпрозрахункової фірми «Металбудхім» ВАТ «Сумихімпром» з питань сільського господарства і транспорту, директором ТОВ «Агрофірма «Родючість».

2011 року очолив інституту ННІ тваринництва та ветеринарної медицини, тоді ж захистив докторську дисертацію на тему: «Селекційно-генетичні аспекти формування скотарства північно-східного регіону України», а згодом став працювати проректором з наукової та фінансово-економічнї діяльності Сумського НАУ.

У червні 2014 року був призначений на посаду першого заступника голови Сумської районної державної адміністрації. У грудні 2015 року депутати Сумської районної ради виявили Анатолію Миколайовичу високу довіру, обравши заступником голови.

Де б не працював Анатолій Миколайович Салогуб, ніколи не залишав наукову та викладацьку роботу. З 2007 року за сумісництвом він — доцент кафедри розведення і селекції тварин та водних біоресурсів, а з 2012 – професор цієї ж кафедри. Займався селекційним удосконаленням худоби українських молочних порід Сумського регіону з поглибленим вивченням практичних та теоретичних засад проблемних питань з оцінки та добору тварин бажаного типу з урахуванням екстер’єрно-конституціональних особливостей. Написав майже сотню наукових праць та підручник.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: