Минулої доби на Сумщині рятувальники ліквідовували пожежі в природних екосистемах загальною площею понад 8 га

03.09.2020

Повідомлення про загоряння надходили з Охтирського, Буринського та Конотопського районів.

Зокрема, 2 вересня, о 13:47 надійшла інформація про пожежу в природній екосистемі села Успенка, Буринського району. Подолавши відстань у 13 км, з районного центру прибуло відділення чергового караулу 23-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Вогонь охопив суху рослинність на площі до 3 га. Використавши близько 8 т води, о 14:40 пожежу локалізували, о 18:20 ліквідували та не допустили поширення полум’я на значну площу.

Вже о 14:09 рятувальники дізнались, що поблизу с.Лутище, Охтирського району, з обох сторін дороги «Суми-Полтава» відбувається горіння сухої рослинності. Через пожежу на автошляху утворилось сильне задимлення, яке зменшувало видимість для водіїв. У зв’язку з вітряною погодою вогонь швидко поширювався та наближався до лісового масиву та житлового сектору. Використавши майже 70 т води, о 16:30 пожежу локалізували, о 19:24 ліквідували. Вогнем пошкоджено суху рослинність на площі до 1,6 га.

О 14:20 рятувальники отримали повідомлення, що впритул до житлового сектору с. Присеймів’я, Конотопського району, палає суха рослинність. Вогонь охопив сухостій на площі 3,5 га. Зважаючи нате, що горіння відбувалось поблизу житлових будинків, через сильні пориви вітру виникла загроза перекидання вогню на оселі селян. До ліквідації пожежі окрім рятувальників злучалось дві одиниці техніки місцевого підприємства. Проводилось оборювання території щоб унеможливити поширення вогню, а за допомогою трактора із бочкою об’ємом 10 т здійснювався підвіз води. Спільники зусиллями о 15:11 пожежу локалізували, о 16:30 ліквідували та не допустили поширення полум’я на житлові будинки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: