У Сумах склад аміаку посуне індустріальний парк?

04.09.2020

Депутати Сумської міськради після обговорення на погоджувальній раді вирішили зняти з розгляду сесії питання про надання в оренду ТОВ «Інфо Кар» земельної ділянки на вул. Скрябіна, 56а, на якій знаходиться склад аміаку (поруч із перспективним індустріальним парком Сум), пише shans.com.ua.

У підсумку розбиратися в цьому питанні довелося профільній депутатській комісії по землі. На одному з недавніх засідань представники департаменту забезпечення ресурсних платежів пояснили ситуацію так: «Спочатку по території Скрябіна, 56, повинен був проходити індустріальний парк. Але наявність складу суперечило документам. Тому в них були внесені зміни, і тепер ця територія та приміщення заважати парку ніби як не мають».

Правда, начальник міськуправління земельних відносин Анна Стегній розповіла, що ТОВ не так давно давало оголошення в місцевих ЗМІ про те, що фірма попереджає місцеву владу: у них на ділянці розміщений склад аміаку, і всі повинні дотримуватися охоронної зони до їх об’єкту, яка становить певну відстань. «Там є майно, залізнична колія, склади … І, виходить, тепер ми повинні враховувати цей об’єкт. Ми піднімали це питання ще коли тільки збиралися робити детальний план території на індустріальний парк», — пояснила вона.

Але найдивніше, що тепер, навіть якщо ТОВ не отримає землю в оренду, для архітекторів це нічого не змінить. Усе одно доведеться розбиратися з усіма межами та охоронними зонами.

І все ж депутат Олег Левченко запропонував поки відкласти це питання: «Це проблемний об’єкт, тим більше там не так давно був розлив аміаку…»

Цікаво, як у подальшому місто розрулить таке сусідство. Питання поки що відкрите.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: