Скільки ще буде горіти в Сумах покинута школа?

04.09.2020

Занедбана будівля колишньої школи №16, що на вул. Миру, 22 у Сумах (на Хіммістечку), за останні кілька років горіла вже стільки разів, що доводиться тільки дивуватися, як вона досі ціла.

Представники управління ДСНС в Сумській області просили міське керівництво закрити вільний доступ до зруйнованої шкільної будівлі, яку облюбували алкоголіки, наркомани, бомжі та інша подібна публіка. Власне, вони й влаштовують усі ці пожежі, розпалюючи багаття для своїх посиденьок прямо всередині будівлі. Однак до сих пір місто так нічого і не зробило з цього приводу: вікна і двері як слід не забиті, не вирішене питання ні з огорожею, ні з охороною будівлі. Найстрашніше ж, що такі занедбані об’єкти завжди привертають дітей і підлітків, які влаштовують там ігри, не думаючи про реальну загрозу для життя.

На апаратній нараді в мерії представник управління ДСНС в Сумській області в черговий раз звернув увагу міської влади на цю проблему. Він повідомив, що тільки за останні два тижні пожежні 10 раз виїжджали на гасіння загорянь у покинутій будівлі на вул. Миру, 22, із них 6 раз — минулого тижня. Рятувальники попередили, що внаслідок численних прогарів конструктивні елементи будівлі вже стали такими нестабільними, що можуть обрушитися в будь-який момент. У той же час доступ до школи залишається вільним. За домовленістю з керівництвом ДСНС патрульна поліція періодично перевіряє цей об’єкт — і кожен раз виявляє там натовп граючих дітей (причому від самих маленьких до вже практично дорослих підлітків) і «веселі» компанії, що розпивають спиртні напої.

Судячи з того, що ця проблема (про яку міському керівництву добре відомо) тягнеться вже багато років, але нічого так і не було зроблено для її вирішення, виникають сумніви, що у міста взагалі є бажання її вирішувати. Схоже, чиновникам простіше дочекатися, поки будинок завалиться сам по собі. Немає будівлі — немає проблеми. Але є одна неув’язочка: що, якщо в цей момент у ньому або біля нього будуть діти? Страшно навіть уявити собі наслідки…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: