На Сумщині в селянина викрали козу

05.09.2020

Як встановили працівники поліції, 46-річна жінка скористалася відсутністю удома односельця і серед білого дня викрала з його двору молоду кізочку.

Сам потерпілий говорить, що про можливу крадіжку йому повідомили жителі вулиці – вони бачили місцеву жінку, яка вела схожу тварину. Ймовірна злодійка ніде не працює, веде антигромадський спосіб життя і зловживає спиртним. Чоловік поспішив додому, і переконався у тому, що його обікрали.

Він одразу сповістив про це до поліції. Правоохоронці опитали вулична і встановили місце проживання підозрюваної громадянки, однак її вдома на момент перевірки не виявилось. Тоді поліцейські вирішили перевірити коло її знайомих. І у одного такого приятеля знайшли і саму жінку, і тушу вже зарізаної тварини. На запитання працівників поліції зловмисниця пояснила, що вкрала чужу козу заради м‘яса.

«Проблематика вчинення крадіжок домашніх тварин та птиці, особливо у теплу пору року, набуває одночасно і постійного, і латентного характеру, — коментує ситуацію Віталій Єрохов, керівник Ямпільського відділення поліції. – Адже дуже часто селяни, виявивши зменшення поголів‘я птиці чи дрібної домашньої худоби, не повідомляють про це до поліції. І зловмисники, відповідно, залишаються і не викритими, і не покараними. А це, у свою чергу, породжує скоєння нових злочинів. В даному випадку швидко викрити злодійку допомогли свідки та очевидці події, і ми безумовно вдячні їм за допомогу. Ми закликаємо всіх жителів нашого району у подібних випадках не залишатися сторонніми спостерігачами, а повідомляти працівникам поліції про всі відомі їм факти злочинів та про причетних до них осіб. Пам‘ятайте: зменшити рівень злочинності можливо тільки спільними зусиллями поліції та широкої громадськості».

В поліції за фактом крадіж сліді відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 КК України. Злодійці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: