Під Сумами горів будинок

06.09.2020

4 вересня о 13:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку в смт Степанівка Сумського району. На гасіння направили відділення 29-го державного пожежно-рятувального посту, який дислокується у селищі та відділення 1-ї державної пожежно-рятувальної частини з обласного центру.

По прибутті на місце виклику було встановлено, що полум’я охопило стіни та покрівлю на значній площі, меблі, побутову техніку та домашні речі. Ускладнювало ситуацію те, що будинок був дерев’яний та зовні оздоблений пластиком. Через сильне задимлення вогнеборцям довелося працювати в апаратах для захисту органів дихання. Також приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому автоцистерни довелося направляти для дозаправки від водонапірної башти, яка знаходилася в 5 км від місця пожежі.

О 14:15 рятувальники локалізували загоряння та відвернули небезпеку перекидання вогню на весь будинок та поруч розташовану господарчу споруду. О 15:00 пожежу ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 7 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми даними, виявив загоряння господар. Він намагався самотужки приборкати полум’я та почав евакуйовувати речі з будинку. А замість того щоб одразу викликати рятувальників, чоловік подзвонив дружині, яка вже і зателефонувала на лінію «101».

Припустима причина загоряння — коротке замикання електромережі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: